Stilstand is achteruitgang, ook in affiliate marketing

Ben je aan het knallen of ben je aan het wachten? Na een periode van hard werken en doorgaan om je online inkomen op te bouwen kan het zijn dat je er een tijd minder mee bezig bent of zelfs helemaal niet meer. Je bent aan het stilstaan.

Waarom vooruitgang zo belangrijk is

Als je niet blijft bouwen ga je op den duur achteruit. Bezig blijven met je websites en het schrijven van artikelen zorgt ervoor dat je hoog blijft ranken in Google. Als je niks meer publiceert zal Google je als steeds minder waardevol zien ten opzichte van je concurrenten. Je inkomsten zullen uiteindelijk ook teruglopen. Een kleine pauze kun je wel hebben maar doe dit niet te lang.

Ook wordt je zelf steeds minder gemotiveerd als je een tijdlang niks doet. Je gaat je richten op ander dingen die op dat moment belangrijk zijn of belangrijk lijken om te doen. Het bouwen aan je doelen zakt steeds verder naar de achtergrond. Je kunt het gevoel krijgen dat het toch niet uitmaakt of je nu wel of niet iets doet. Trap hier niet in, het maakt wel degelijk een verschil wanneer je dagelijks bezig bent of dat je zo nu en dan eens iets doet.

Hoe stilstand te voorkomen

Motivatie is de belangrijkste factor om het vol te houden. Vraag jezelf af waarom je dit doet en of je dit doel wel echt wilt bereiken. Hoe belangrijk is het eigenlijk voor je om voldoende online inkomen te hebben? Of vind je het eigenlijk wel goed zoals het nu gaat en accepteer je de situatie waar je je nu in bevindt?

Maak een planning en houd je hieraan. Stel een doel voor het komende jaar, denk hierbij groot. Stel jezelf bijvoorbeeld tot doel om voor je website aan het einde van het jaar 300 artikelen te hebben geschreven. Maak daarna een plan hoe je dit gaat bereiken. Plan iedere dag een blok tijd in om een artikel te schrijven. Als je zelf echt geen tijd hebt om al deze artikelen te schrijven kun je een andere oplossing bedenken zoals het samen schrijven met je partner of het inhuren van een tekstschrijver. Denk niet in moeilijkheden maar in mogelijkheden.

Werk iedere dag aan je doel. Dit hoeft niet door iedere dag een blogartikel te schrijven maar kan ook inhouden dat je een podcast luistert of informatie opzoekt om je skills verder te verbreden of beter te worden in een vaardigheid. Bezoek een seminar of volg een training. Het maakt ook niet uit hoe lang je dit doet, een uur per dag of een kwartier. Sta bijvoorbeeld een half uurtje eerder op om iets te doen. Hiermee ontwikkel je de mindset om bezig te blijven en niet te stoppen. Wanneer je dit niet iedere dag doet zul je zien dat je steeds vaker niet meer bezig bent met je doel. Uiteindelijk raak je gedemotiveerd en zie je dat je niet slaagt in het behalen van een online inkomen.

Wees niet perfectionistisch. Perfectionisme kan ervoor zorgen dat er nooit iets van de grond komt. Er is altijd wel iets om te verbeteren. Wacht daarom niet te lang met publiceren, iets online zetten is altijd beter dan niets online zetten. Het verbeteren van dingen en aanpassen van tekst kan daarna altijd nog.

Hoe vind je de motivatie om door te gaan?

Motivatie is een raar ding. Veel mensen lijken erop te wachten tot het komt. Alsof het iets is wat je moet hebben om daarna pas aan de slag te kunnen. Je kunt lang wachten tot de motivatie komt…als deze ooit komt. Succesvolle mensen gaan altijd aan de slag, motivatie of geen motivatie. Je hoeft geen motivatie te hebben om aan het werk te gaan. Als je gewoon de eerste stap zet om bezig te gaan zul je zien dat het ook lukt. Met of zonder motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *