Over Actief Passief Inkomen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen en succesvol te zijn. Als je succes al kunt meten aan geld verdienen en hoeveel geld je verdient, maar dat terzijde.
Bijna 12 jaar geleden kwam ik in aanraken met online geld verdienen door het schrijven van artikelen. Iets waarvan ik dacht dat ik dat wel kon. Daarvoor had ik altijd gedacht dat online geld verdienen iets was voor de slimme ICT-er, de Whizzkids. Een mazzeltje hebben met een website zoals Hyves destijds en deze voor een leuk bedrag verkopen of een gat in de markt vinden door als eerste een website maken waarop bedrijven advertentieruimte kunnen kopen. Dat soort lucky shots was niet voor mij weggelegd dacht ik.

Je bent een werknemer of een ondernemer

De meeste mensen verdien hun geld als werknemer. De meeste mensen hebben een baan in een bedrijf en worden iedere maand uitbetaald. Verdienen iedere maand ongeveer hetzelfde salaris en kunnen hier van rondkomen. Ik ben zelf een van die werknemers. Op zich niks mis mee maar ik zou liever een ondernemer willen zijn. Lekker mijn eigen ding kunnen doen en alleen doen waar ik zin in heb.

Er zijn ondernemers die een eigen bedrijf hebben opgezet. Veelal zijn dit ondernemers die een fysiek bedrijf hebben en fysieke producten of diensten leveren. Bedrijven zoals een meubelzaak, een bedrijf in de kaashandel, de glazenwasser, een webshop, noem het maar op. Lekker duidelijk, iedereen kent dit soort ondernemers wel. Ook een fotograaf of muziekdocent zou je hier bij kunnen rekenen. Deze mensen leveren namelijk een product aan de klant: een mooie foto of het zelf kunnen pianospelen. Zelf ben ik nergens echt goed in. Ik kan geen instrument bespelen en maak geen prachtige foto’s of kunst.

Een kleinere groep ondernemers verdient geld met zijn kennis. Een vrijgevestigd psycholoog zou je bij deze groep ondernemers kunnen indelen. Het kan ook wat ingewikkeld of ongrijpbaar zijn als je niet bekend bent in het wereldje van deze ondernemer. De investeerder, de businesscoach, de bedrijvendokter zijn ondernemers waar mensen vaak niet een heel duidelijk beeld bij hebben. Dit ligt meer in mijn straatje: kennis delen.

De internetondernemer

Tegenwoordig is internet steeds belangrijker voor iedere ondernemer. Het hebben van een goede website kan je veel potentiële klanten opleveren. Veel bedrijven en ondernemers hebben dan ook een website om hun product of dienst te verkopen. Eigenlijk kun je in de huidige tijd niet meer zonder een website. Als mensen iets willen, kijken ze toch als eerste online. Of dit nu voor een product is of omdat ze iets willen weten (kennis), Google is the place to be.

Leven van het internet

Dat is al jaren een droom voor mij. Een fulltime-salaris verdienen via internet. Werken waar en wanneer het mij uitkomt. Een passief inkomen opbouwen zodat ik ook geld verdien als ik op vakantie ben of ’s avonds op de bank zit. Zomaar een dag vrij kunnen nemen of een week als ik daar zin in heb. Meer tijd overhouden voor mijn gezin en leuke dingen kunnen doen zonder geldzorgen.

Lekker optimistisch maar dat is toch niet mogelijk? In iedergeval niet voor de gewone mens.

Nou dat is het dus wel. Er zijn zat voorbeelden te noemen van mensen in binnen- en buitenland die geld, veel geld verdienen via het internet. Waarom zou ik dat niet kunnen?

Actief-passief inkomen

Een passief inkomen dus, via internet. Passief omdat er geld binnenkomt ook al werk ik op dat moment niet, maar actief omdat het geld helaas niet uit de lucht komt vallen. Er zal evengoed (veel) werk in gestoken moeten worden om een passief inkomen op te bouwen. Daarna zal er nog steeds gewerkt moeten worden om alles te onderhouden en verder te ontwikkelen. Een actief-passief inkomen dus.

Op deze site vertel ik je meer over wat mij bezig houdt op het gebied van een online inkomen. Ik neem je mee in de zoektocht van het opbouwen van een online inkomen. Verder hou ik je op de hoogte van mijn inkomsten door maandelijks een overzicht te geven van de inkomsten en waarmee ik dat verdiend heb.