Income report – 2006 tot juli 2018

Tijdens het schrijven van dit allereerste inkomsten rapport maakte ik een grappige en veelzeggende typefout: Incompetent report. Mooie titel hè? Geef de schuld maar aan mijn IPad die door de automatische spellingscontrole deze leuke titel voor mij bedacht. Grappig maar ook veelzeggend. Incompetent, tja zo voel ik me momenteel op het gebied van geld verdienen via internet wel. Tussen de grote spelers op de markt die al zo veel kennis en ervaring hebben opgedaan. En ook al zoveel geld ermee hebben verdiend. Ook al weet ik dan meer dan gemiddeld over geld verdienen op internet en over het bouwen van een website, ik heb nog maar het topje van de ijsberg aan kennis. Een heel klein topje.

Inmiddels ben ik al meer dan 10 jaar actief met geld verdienen op internet. Niet dat ik er al die jaren heel actief mee ben geweest, helaas niet. Dan had ik misschien al een mooi imperium aan goedlopende websites waar ik veel geld mee verdiende. Dan hoorde ik zelf bij de grote jongens. Maar helaas, ik heb geen bakken met geld verdiend. Wat ik tot nu toe wel heb verdiend en op welke manier ga ik hier met je delen.

Inkomsten Google Adsense: 14.022,98 euro

Deze inkomsten bestaan volledig uit advertenties via Google Adsense. Het grootste gedeelte van de inkomsten hiervan is afkomstig van mijn artikelen op InfoNu.nl. Daarnaast heb ik een aantal websites zelf opgezet en hier ook geld mee verdiend. Hoeveel dit precies is is wat lastiger te achterhalen maar ik denk dat de verhouding ongeveer op 80/20% ligt.

Ruim 14.000 euro klinkt veel, maar als je bedenkt dat dit het totaalbedrag is van de afgelopen 11 jaar, is dit maar 1274 euro per jaar. Toch leuk meegenomen, dat wel.

Komende maanden zal ik een update geven over de inkomsten van de afgelopen maand en meer inzage geven in de stappen die ik heb gezet om mijn online inkomen te laten groeien.

Ik ben benieuwd!

Doelen augustus:

Vakantietijd! Heerlijk in de zon zitten en leuke dingen doen. Deze maand gaan we twee weken met het gezin op vakantie naar Spanje. Veel productiviteit verwacht ik niet van deze maand. Hoewel…in een paar dagen tijd heb ik tot nu toe al behoorlijk wat gedaan naar mijn idee. Zo heb ik deze site gelanceerd, een andere site gelanceerd, een nieuw .nl domein geregistreerd, en een boek besteld over internetsucces. Nou, best productief al zeg ik het zelf. Productiever zelfs dan ik de laatste jaren ben geweest op internet.  Ik hoop dat ik de rest van de maand net zo productief kan zijn als de afgelopen week.

Hier wil ik de komende maand aan werken:

  • Nieuwe niche site verder ontwikkelen, focus vooral op content
  • Advertenties en geschikte Affiliaties op niche site zetten
  • Boek lezen Doelgerichte SEO en Winst.nl