Income report – Oktober 2018

Focus van vorige maand

 • Wat was de focus van vorige maand?
  • Twee vaste avonden in de week werken aan mijn sites. Daarnaast probeer ik de rest van de week alvast wat voorbereidingen te doen zodat ik op die avonden ook echt kan knallen.
  • Boek Winst.nl lezen
  • Focus leggen op 1 site en deze goed lopend te krijgen.

  Heb ik me kunnen houden aan deze doelen? Ja, ik moet zeggen dat ik een best goede maand heb gemaakt. Niet qua inkomsten en ook nog een tegenvaller gehad met 1 van mijn websites maar ben wel productief geweest deze maand.

  Tegenvaller en geen backup van website

  Helaas is 1 van mijn sites door mijn eigen domme fout niet meer bereikbaar. Ik was iets aan het veranderen in de backend en toen is er iets misgegaan. Helaas werkt de site hierdoor niet meer en had ik geen backup van deze site gemaakt. Les geleerd…maak altijd een backup van je website. Het stomme is, dat dit niet de eerste keer is dat mij dit overkomen is. Al eerder heb ik een site ‘kapot’ gemaakt door een fout in de backend of een plug-in die een fout veroorzaakte.
  Ik heb direct op al mijn sites nu een plug-in geïnstalleerd die automatisch een backup maakt. Eigenlijk was dit heel simpel om te doen, had ik veel eerder moeten doen. Wel balen want er stonden Adsense advertenties op deze site en ik had hier regelmatig een klik van. Ik denk dat de daling uit mijn inkomsten dan ook hierdoor komen.

  Vaste avond om te werken

  Het hebben van twee vaste avonden bevalt mij uitstekend. Dit is een stok achter de deur voor mezelf waardoor ik makkelijker mezelf ertoe kan zetten om ook echt bezig te gaan. Voor mijn gevoel moet ik deze avonden knallen omdat het anders zonde is van de gereserveerde tijd. Het lijkt wel alsof het extra zonde is om deze tijd niet goed te besteden. Alsof je al hebt geïnvesteerd in iets (met geld) maar er geen gebruik van maakt. Voorlopig hou ik mijn vaste avonden dus. Het voorbereiden van deze avonden gaat me nog niet zo gemakkelijk af. De enige voorbereiding die ik eigenlijk doe is door het maken van een to-do lijstje. Op zich werkt dit wel, hierdoor weet ik precies waar ik mee aan de slag moet gaan. Op mijn vaste avonden hoef ik dus niet nog te bedenken waar ik mee aan de slag moet. Hierdoor kan ik meteen knallen. Ook voelt het goed om dingen af te kunnen strepen. Naast mijn to-do lijstje ben ik dus nog op zoek naar andere manieren waarop ik me kan voorbereiden.

  Boek Winst.nl

  Boek Winst.nl ben ik in begonnen. Het is een dik boek (excuuuus) dus heb deze nog niet uit. Ik heb het boek nu voor 1/3e gelezen. Tot nu toe is het een interessant boek maar ik had er meer van verwacht. Als je nog nooit van affiliate marketing hebt gehoord en helemaal nieuw bent in de wereld van het online geld verdienen denk ik dat dit boek erg waardevol is. Zelf vind ik het boek wel interessant om te lezen maar had meer diepgang verwacht. Het leest lekker weg en de voorbeelden zijn interessant. Verder houdt het boek mij wel scherp en zijn er een aantal dingen die ik er van leer. Ook bevestigt het weer een aantal dingen die ik al wist maar nog niet toepas. Een voorbeeld hiervan is consistentie in het schrijven van content. Regelmatig schrijven om pluspunten van Google te ontvangen waardoor je site hoger gerankt wordt. Liefst dagelijks en dan ook nog waardevolle content. Oké belangrijk, got it. Maar hoe ik dit zelf ga toepassen is nog een ding.

  Focus leggen op 1 website

  Focus op 1 site leggen. Missie geslaagd en mislukt. Aan het begin van de maand ben ik toch weer een nieuwe niche site begonnen. Soms heb je gewoon zin om een frisse start te maken en from scratch iets nieuws te beginnen. Wel met de intentie om deze ene site super winstgevend te maken en daarna een volgend project te starten.

  Wat heb ik de afgelopen maand verdiend?

  Inkomsten Google Adsense: €21,47
  Dit is een daling van €8,16 (28%) ten opzichte van vorige maand. Door een niet werkende site zijn waarschijnlijk de inkomsten iets gedaald.

  Affiliates: €0,00
  Helaas helaas. Geen inkomsten deze maand. Nu had ik dat ook nog niet verwacht want die ene klik van vorige maand was afkomstig van een site waar ik nog heel weinig content op heb staan. Een beetje een verdwaalde bezoeker die toevallig langs kwam en doorklikte op een link naar Bol.

  Waar ga ik me komende maand op focussen

  Een aantal doelen van afgelopen maand neem ik mee naar komende maand.

  • Boek Winst.nl uitlezen
  • Review schrijven over boek Winst.nl
  • Focus op 1 site: concreet betekent dit deze maand voor deze site: 8 blogposts van minimaal 500 woorden. Dat zijn er 2 per week.
  • Andere site weer werkend krijgen

  Wish me Luck!