Drive en doelen voor een passief online inkomen

Eigenlijk heb ik geen zielig verhaal. Ik ben niet arm en heb niet mijn baan verloren doordat ik burn-out ben geraakt. Eigenlijk heb ik het goed voor elkaar. Een leuk gezin, een leuk huis (in aanbouw) en leuke toekomstplannen Mijn vriend heeft een goede baan waardoor we ons financieel prima kunnen redden. Zelfs als ik helemaal niet meer zou werken. Waarom dan toch een passief inkomen opbouwen?

Omdat ik het idee van een online (passief) inkomen buitengewoon interessant vind. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is. In het verleden heb ik al online een leuk bedrag kunnen verdienen. Dit kleine bedrag is natuurlijk met meer tijd en effort uit te breiden naar een groter bedrag. Vele kleintjes maken een grote.

In de loop van de tijd heb ik al veel kennis opgedaan over het opbouwen van een online inkomen. Ik heb veel van deze kennis nog niet in de praktijk gebracht. Tijd om daar verandering in te brengen. Mijn kennis is echt nog lang niet compleet en nog niet half zo uitgebreid als andere grote internetondernemers.

Doelen

Van uitstel komt afstel. Uit onderzoek (Locke & Latham, 2006) blijkt dat het stellen van doelen in je hoofd geen nut heeft. Er komt helemaal niks van terecht. Om dat te voorkomen heb ik een aantal doelen gesteld die ik na wil streven. Het stellen van concrete doelen staat gelijk aan het verschil tussen hopen dat iets werkelijk wordt en vaststellen hoe je dat doel kunt bereiken.

Algemene doelen:

  • Financiële vrijheid
  • Financiële zekerheid
  • Meer tijd hebben voor leuke dingen
  • Niet 24/7 beschikbaar zijn
  • Geld verdienen als ik er niet ben
  • Werken waar en wanneer ik wil
  • Zelf het aantal werkuren kunnen bepalen
  • Leuke dingen doen, de rest uitbesteden

Doelen voor 2018:

  • Een online inkomen van €100,- per dag
  • Een werkweek van 10 uur