passief inkomen

3 mythes van een passief inkomen

Het hebben van een passief inkomen lijkt makkelijk geld. Als je het eenmaal hebt hoef je er niks meer voor te doen en kun je leuke dingen doen. Dit terwijl het geld blijft binnenstromen. Helaas is dat niet het geval. Er bestaan rondom passief inkomen een aantal hardnekkige mythes die ik graag met je wil delen.

Het is de kunst om door te gaan waar anderen stoppen

#1: Een passief inkomen is blijvend

Elke vorm van passief inkomen kan verdwijnen. Dit kan je op ieder moment overkomen. Zo kan het gebeuren dat Google besluit om bepaalde aanpassingen door te voeren in zijn algoritmes. Hierdoor gebeurt het dat één of meer websites waar je advertenties op hebt staan niet meer bovenaan de zoekresultaten verschijnen. De inkomsten die je had met deze websites lopen daardoor snel achteruit en komen uiteindelijk zelfs op nul te staan omdat er geen bezoekers meer op je website komen.

#2: Een passief inkomen is makkelijk te realiseren

Helaas, was het maar waar. Als het zo simpel was had iedereen wel een vorm van passief inkomen of niet? Passief inkomen is niet gemakkelijk om te maken en er moet hard voor gewerkt worden. Er gaat veel energie en tijd zitten in het opbouwen. Het duurt vaak jaren voor je de juiste kennis en ervaring hebt opgedaan om de juiste stappen te zetten. Veel mensen haken voor die tijd al af waardoor ze uiteindelijk nooit een passief inkomen zullen opbouwen. Het is de kunst om door te gaan waar anderen stoppen.

#3: Je moet gewoon de juiste methode kiezen

Er zijn inderdaad verschillende manieren om een passieve inkomstenbron op te bouwen. Zo kun je investeren in de huizenmarkt, een juiste belegging doen, een boek schrijven, verkopen en van de verkooprechten leven, enzovoort. Als de inkomsten dan tegenvallen denken mensen dat ze op het verkeerde paard hebben gewed. In feite maakt het niet uit welke methode je kiest. Er is geen foute of juiste methode. Wat wel belangrijk is is dat je de juiste kennis en kunde hebt over een bepaalde methode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *