Meer tijd vinden om te werken

5 tips om meer tijd te vinden om aan je business te werken

Het is mogelijk om meer tijd te vinden om aan je doelen te werken naast een baan, gezin en een sociaal leven.

Alle beetjes helpen

Ook al ben je maar 10 minuten bezig, iets is beter dan niets. Vergeet niet dat het denkprocces ook een belangrijk onderdeel is van je business. Dit wordt vaak onderschat. Iedere stap die je maakt wanneer je aan het werk bent is er eentje. 100 keer 1% gedaan krijgen maakt uiteindelijk ook 100%. Hak grote doelen daarom ook op in kleine stukjes. Dit maakt het niet alleen overzichtelijk, ook kun je kleine doelen makkelijker uitvoeren in een kort tijdsbestek. Wanneer je maar een half uurtje de tijd hebt zou je prima een kleine taak op je kunnen nemen. Al deze kleine taken vormen zich dan vanzelf tot het grote geheel.

Gebruik de ochtend (of de avond)

Sta vroeger op dan je gewend bent. Dit wordt jouw nieuwe routine. Het voordeel van de ochtend is dat het nog rustig is in huis. Met een beetje geluk slaapt iedereen nog en kun jij ongestoord aan de slag. Niemand die je e-mailt, whatsappt of berichten post op Facebook. Door een half uur eerder op te staan en direct aan de slag te gaan kun je grote resultaten behalen. Je zou ook in de avond een half uurtje aan de slag kunnen gaan. Spreek bijvoorbeeld met jezelf (en je partner) af dat je je na het eten een half uur of een uur terugtrekt om bezig te zijn.

Werk slimmer, niet langer

Focus is hierbij van groot belang. Meer focus betekent meer gedaan krijgen in minder tijd. Blokkeer alle social media, deze leiden je alleen maar af. Laat je niet afleiden door anderen. Concentreer je volledig op de taak die je af wilt krijgen. Wanneer je maar een beperkte hoeveelheid tijd tot je beschikking hebt zul je merken dat je vanzelf efficiënter gaat werken. Je kunt eindeloos met dezelfde taak bezig zijn, maar als je maar een half uur ervoor hebt lukt het ook om binnen een half uur klaar te zijn. Schakel eventueel andere mensen in die het werk voor je uit handen nemen. Ben je niet goed in iets of heb je er gewoon geen zin in? Besteed het uit.

Plan meer tijd in je agenda

Kijk eens naar je agenda van deze week. Waar zitten de momenten waarop je zou kunnen werken aan je business? Blok deze tijden dan zodat er ook geen andere afspraken tussendoor kunnen komen. Misschien is het zelfs tijd om het roer helemaal om te gooien. Blok eerst in je agenda de tijden waarin je aan je business wilt werken en plan daarna pas de andere dingen in.

Maak nutteloze tijd nuttig

Vaak benutten we de tijd die we hebben op een dag niet helemaal. Dit is oké want het is ook gewoon goed om af en toe eens te niksen. Dit zorgt ervoor dat je je even kunt opladen en niet overspannen word. Maar als je nu eens kijkt naar de momenten waarop je eigenlijk niks doet zijn dat er vaak best veel. Wachten op de kinderen die uit school komen. Reizen met het openbaar vervoer of de auto. Eindeloos Netflix kijken. Langer in bed liggen dan eigenlijk nodig is. Je zou deze tijd ook beter kunnen besteden. Al zijn het maar 1 of 2 momenten op de dag. Op dit soort momenten zou je best een kleine taak kunnen beginnen of een planning kunnen makken. Je zou wat denkwerk kunnen verrichten of een leerzame podcast kunnen luisteren. Op deze manier maak je je nutteloze tijd weer nuttig.

Welke tip was voor jou het meest waardevol? Laat het me weten in een reactie hieronder. Heb je zelf nog tips om meer tijd te vinden om aan je business te werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *